Reisje naar de Moezel zomer 2017

 

22 juli 2017

Rond 13.00 uur vertrokken we naar Duitsland. We hadden besloten als eerste stop de camperplaats (cp) in Goch (N 51.67548 E 6,16649) in te lassen. Daarna zouden we wel zien of we naar de Moezel of naar de Weser zouden gaan. Toen we bij het terrein aankwamen zagen we een drukte van jewelste. Het bleek het bedevaartsweekend te zijn voor de camperaars. Er stond een feesttent en er waren ruim 150 campers op het terrein geposteerd. We hadden geen zin om verder te trekken en besloten te blijven. Op zondag zou de processie om 11.00 uur beginnen en zouden de campers bij de kerk gezegend worden.

's Avonds zijn we  nog even bij de feesttent geweest waar een tombola gehouden werd en een blaaskapel speelde.Gereden afstand 183 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 juli 2017

We vertrokken voordat de processie begon, om te voorkomen dat we in de file terecht zouden komen. We zagen veel versierde wagens klaarstaan voor de zegening. Gelet op de weersvoorspelling besloten we naar de Moezel te gaan. In het begin was het rustig op de weg, Omdat we naar Klusserath wilden besloten we de snelweg naar Trier te nemen om zo de bochtige wegen in de Eifel te ontlopen. Na ruim 3 uur kwamen we op de cp ( N 49,84324 E 6,85523) aan. Het was hier heel erg stil. 's Middags hebben we wijn geproefd bij een wijnboer die de bestelling 's avonds bij de camper kwam afleveren. Gereden afstand 309 km.

 

 

 

 

 

25 juli 2017 

Na een relaxdag zijn we op dinsdagmorgen vertrokken naar de cp in Trittenheim (N 49,82431 E 6,90299). We troffen redelijk weer met af en toe een bui. We hadden hier een plek aan de Moezel op verharding. Trittenheim is een leuk dorpje. 's Middags zijn we naar de Laurentiuskapel gewandeld. Op woensdag zijn we naar Leiwen gewandeld aan de overkant van de Moezel waar we in een uiterst rommelig winkeltje schoenen hebben gekocht.   Zoals op de foto hiernaast te zien is, viel het niet mee om de schoenen bij elkaar te zoeken. De winkelier is ruim een kwartier aan het zoeken geweest om de tweede schoen te vinden.           's Avonds gegeten bij een Strausswirtschaft. Donderdag zijn we naar Neumagen gewandeld, waar we ook een weinprobe hebben gedaan. Gereden afstand 6 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 juli 2017

Op vrijdag wilden we naar Krov. Onderweg hebben we in Piesport boodschappen gedaan. Na Bernkastel zijn we gestopt bij de cp in Zeltingen-Rachtig (N 49,95474 E 7,00986). We hadden een prachtige plek met zicht op de Moezel, langs een fietspad en midgetgolfbaan. 's Avonds vonden we weer een Strausswirtschaft waar we lekker gegeten hebben. Op zaterdag heb ik een fietstocht gemaakt naar Traben-Traarbach en aan de overkant van de Moezel terug via Bernkastel. Gereden afstand 35 km.

 

 

 

 

 

 

 

30 juli 2017

Na de lunch besloten we toch maar naar het noorden te vertrekken. Een reisje langs de Weser trok ons niet meer omdat de weersvoorspellingen niet gunstig waren. Bovendien was er nu (op zondag) geen vrachtverkeer. 3 uur later stonden we weer in Goch. Gereden afstand 264.

 

1 augustus 2017

In Goch hadden we lekker weer tot dinsdagavond. In Nederland was het weer beter, zodat we na een lichte maaltijd de boel inpakten en weer naar huis zijn gereden. Gerende afstand 183 km. Totale afstand van de reis 979 km. verbruik 1:10,2.

 

 

 

Drukte op de camperplaats in Goch

CP in Klusserath

Cp in Trittenheim

De schoenenwinkel wil ik u niet onthouden

Cp in Zeltingen-Rachtig

Maak jouw eigen website met JouwWeb