Reisverslag Frankrijk april mei 2015

 

Op 6 april 2015 vertrokken wij voor onze Tour de France. We hadden besloten via het westen af te zakken omdat de weersvoorspelling voor Normandie en Bretagne nu redelijk tot goed waren. Het was op 2e Paasdag en vrij rustig op de weg –geen vrachtverkeer- wat wij altijd wel prettig vinden. We hadden als reisbestemming Richebourg (N50.58028 O2.74639) uitgezocht net voorbij Lille. Het leek ons een mooie plaats bij een tennishal. De gratis camperplaats (cp) ligt een 500 meter buiten de dorpskern. De hal was gesloten. Er was dus geen internet en wij hadden de laatst beschikbare plek. Makkelijk, want dan hoef je niet te kiezen. Na ons kwam nog een aantal camperaars, die teleurgesteld verder trokken. Vandaag gereden 309 km.

 

 

 

 

7 april 2015

Na een koude nacht ’s morgens brood gehaald in het dorp bij de enige bakker die open was op ruim een kilometer wandelen. De camper was inmiddels opgewarmd door de kachel waardoor het wat aangenamer werd om te ontbijten. We zijn vervolgens rond 9 uur verder getrokken richting Normandie. Aanvankelijk ging de rit niet voorspoedig vanwege de mist, maar bij Abbeville trok de mist op en hadden we een schitterende route van 100 km richting Rouen. Na de oversteek van de Seine in Rouen hadden we als volgende stop Campigny (N49.31139 O0.55223). Ook dit was een gratis cp aangelegd in de tuin van een voormalige pastorie. Het plaatsje stelt niet veel voor, maar omdat het mooi weer was hebben we heerlijk kunnen zonnen naast de camper. Bij aankomst stond er nog een camper, maar deze vertrok al spoedig. De nacht alleen doorgebracht, maar dat is hier niet eng omdat je in de bebouwde kom staat en gelukkig hebben wij Boris nog, onze erg waakzame hond. Gereden afstand 272 km.

 

 

8 april 2015

Ook ditmaal een koude nacht gehad. Gelukkig was het erg rustig, dus we hadden goed geslapen. Brood heb ik gehaald in het cafe aan het eind van het plein, waar men ’s morgens vroeg koffie en eau de vie dronk. Na het ontbijt vertrokken we naar het volgende punt op ons verlanglijstje Longues sur Mer.  Een cp boven op een rots vlakbij Arromanches, achter een als monument ingerichte groep Duitse bunkers met kanonnen (N49.3458433 W0.6998715). Het was een rustige rit langs de oorlogsstranden (route Overlord), die we jaren geleden als eens uitgebreid bezocht hebben met de caravan. In Longues moesten we even zoeken omdat verkeerde coördinaten in de app stonden, maar na een rondje rijden zagen we in de verte een aantal campers staan. Ook ditmaal een prachtige gratis cp, weliswaar zonder voorzieningen, maar met een prachtig uitzicht over de zee met zicht op de restanten van het instrumentarium waarmee de geallieerden op 6 juni 1944 een brug in de zee maakten richting vaste land bij Arromanches.

We konden evenals gisteren buiten lunchen. ’s Middags hebben we de afdaling naar de zee gemaakt, die vlak voor de cp is. De zee had een kiezelstrand en wij konden ons niet voorstellen dat je hier lekker gaat liggen zonnen, maar de hond vermaakte zich prima. Vanwege de paasvakantie waren er veel Belgen die de route naar de zee volgden, maar in de namiddag hoorde je alleen vogels, zee en wind. ’s Avonds hebben we nog de zon in de zee zien zakken, maar de wandeling naar de beste plek voor foto’s was erg koud. Ook nu de kachel weer aangemaakt en ik begon me bij het dichtdraaien van de gasfles de volgende dag zorgen te maken over mijn gasvoorraad omdat de 1e fles nu al halverwege was. Gereden afstand 123 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 april 2015

Onderweg in Longues een broodje gekocht en de route Overlord vervolgd tot voorbij Bayeux. Vervolgens hebben we de N13 gepakt  naar Mont St Michel waar we een prachtige cp Aire du Mont Saint Michel (n49.59429 W1.51206) vonden voor 12,50 euro inclusief water, elektra en wifi (hoewel internet telkens wegviel). ’s Middags hebben we de Mont bezocht. We moesten daarvoor 3,5 km langs het kanaal fietsen en hebben bij de laatste “parkeerplaats” voor fietsen onze rijwielen geparkeerd en de gratis bus genomen over de dijk naar de Mont. Vanwege de paasvakantie waren er veel bezoekers, maar niet zo druk als zomers. Gereden afstand 166 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 april 2015

Vervolgens trokken we Bretagne in. We besloten op weg naar het zuiden van Bretagne te stoppen in Tinteniac, een mooie cp voor 3 euro per nacht (N48.33166 W1.83215). De cp is gelegen langs een kanaal met een aantal sluizen in een mooie fietsomgeving. Het plaatsje heeft ook een leuk centrum. Het weer werd gelukkig steeds mooier en warmer. De gasproblemen zijn voorlopig niet meer aan de orde. De hele dag met 2 campers gestaan. ’s Avonds kregen we buren uit Caen die ook hun eerste camperreis van dit jaar maakten. Van hen kregen we de tip op om vooral Ile Noirmoutier te bezoeken als we in de buurt van Nantes kwamen. In de loop van de avond liep de cp vol. Gereden afstand 67 km.

 

 

 

 

 

 

11 april 2015

Na een rustige nacht vertrokken richting zuiden om na 87 km aan te komen in Campeneac op een voormalige camping bij een visvijver. Het was een prachtige plek in een leuke wandelomgeving. De gratis cp (N47.95741 W2.29014) had een toiletgebouw dat waarschijnlijk ook door de vissers werd gebruikt. Dat was voor camperaars niet meer te gebruiken. Naast het terrein lag de salle Polyvalente, waar ’s avonds een bruiloft werd gevierd. We vreesden het ergste voor onze nachtrust, maar het bleef betrekkelijk rustig. Zo’n risico loop je op zaterdag.

 

 

 

 

 

 

 

12 april 2015

De morgenstond had geen goud in de mond. Het loopje naar de bakker was erg fris, onder andere omdat het mistig was. De reis verliep het eerste gedeelte door mistige streken, maar toen de weg aan de kust werd bereikt, werd de hemel blauw. Onze bestemming was Port Louis. We hadden de bestemming in het navigatiesysteem ingegeven en die leidde ons in het stadje door een smal straatje. Achteraf bleek dit een wandelgebied te zijn. We begrepen ook al niet waarom de voetgangers wat verwonderd naar ons keken. Maar na het opzij zetten van vuilnisbakken en het inklappen van de camperspiegel werd het eind van de straat bereikt en konden we onze bestemming vinden. Het bleek dat naast de ommuurde camperplaats een camping lag die niet open was en nu ook door camperaars gebruikt mocht worden tegen een tarief –in deze periode- van 5 euro inclusief water en elektra (N47.70495 W3.35601). Via een doorgang in de muur was de cp te bereiken. Port Louis is een vesting ter bescherming van Lorient. Het oude stadje is ommuurd met een fort aan het eind van de muur. Al met al een leuke wandelroute. Er was ook een vide grenier in het voormalige ziekenhuis. Natuurlijk moest die worden bezocht en natuurlijk werd er wat gekocht. Het was een vaas van zo’n omvang dat die de komende 4,5 week bedekt met een fleecevest en een leren jasje op de bank in de gordel zal staan. Heerlijk zonnig weer, dus zonnen. Daar waren we aan toe. Gereden afstand 100 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 april 2015

Rond 12 uur vertrokken. Heerlijk weer, blauwe lucht, beetje wind. We wilden eerder stoppen langs de kust, maar vanwege de vakantie was het op de kustcp’s erg druk. Daarom doorgereden over de brug van St. Nazaire naar Pornic, een cp bij een zwembad. Helaas was openbare ruimte hier bezet door allerlei kermisvoertuigen voor de kermis in voorbereiding. Geluncht en doorgereden richting Nantes. Gestopt in Port St Peres bij Le Fief Saint Mars van een jonge wijnboer van France Passion (FP). Omdat het land drassig was van de eerder gevallen regen, stonden we op een redelijk verhard terrein langs de weg. De degustation deed hij nog wat onwennig, maar de wijnen waren voortreffelijk. Heerlijke Loirewijnen. De eerste wijnaankopen werden hier gedaan. Gereden afstand 163 km.

 

 

 

14 april 2015

De volgende morgen zijn we na het ontbijt richting Nantes vertrokken waar we ons installeerden op de camping. Prachtige plekken op een zeer nette camping (Acsi 16,70 Euro). Je kon voor 10 euro ook op de naastgelegen cp staan, maar daar stond je onder bomen, terwijl je hier volop de mogelijkheid had om van de zon te genieten. Omdat we er redelijk vroeg waren, besloten we meteen de stad in te gaan voor een stadsbezoek. Van de receptie hadden we een route met bezienswaardigheden gekregen die werd aangegeven in een op het wegdek aangebrachte groene streep. Het centrum was bereikbaar door een fietstochtje van 4 km op een fietspad langs het water. De route was in totaal 21 km en kan ook te voet gedaan worden. Dan kan je hem indelen per wijk. Nantes vonden wij een prachtige stad met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Gereden afstand 42 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 april 2015

Via een landelijke route richting Ile Noirmoutier vertrokken. In Beauvais kozen we voor de “gevaarlijke”  route door de zee, in de hoop dat het eb zou zijn. Helaas kwamen we aan het eind van het vaste land rode borden Danger tegen, waardoor we genoodzaakt waren dezelfde weg terug te rijden om vervolgens via de nieuwe brug naar L’ Epine reden. Dit moest onze volgende bestemming (N46.98065 W 2.26412) zijn. Via een slagboom werden we na betaling van 8 Euro toegelaten en vonden we een van de laatste vrije plekjes.  Met recht een plekje want het waren nauwe parkeerplaatsen. ’s Middags een fietstocht gemaakt over de kop van het mooie eiland dat qua landschap erg op Texel lijkt, maar qua natuur een Middelandse zeeklimaat heeft. Alle vissersdorpjes hebben van die fraaie witte visserswoningen met blauwe deuren en kozijnen en roze dakbedekking. Een prachtig fietseiland met voldoende mogelijkheden om fietsen te huren als je deze niet bij je zou hebben. Bij thuiskomst nog een wandeling gemaakt met de hond naar het strand. Helaas voor de hond was het betreden van het strand verboden voor honden. Al met al toch een geslaagd bezoek. Gereden afstand 101 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 april 2015

Na de lozing weer terug naar het vaste land van Frankrijk. Het weer zou minder worden en daar zijn wij gevoelig voor dus vertrekken. We keken of het mogelijk was om via de weg door de zee te gaan. Gelukkig was het eb en daardoor was het mogelijk om via de kortste route het vaste land te bereiken. Onderweg zagen we veel Fransen naar schelpdieren zoeken, gewapend met emmer en hakwerktuig. De auto’s stonden gewoon langs de weg in het net door de zee verlaten zand.  Na 155 km zijn we aangekomen in Maillezais (N 46,37274 W 0,7448) en hebben de camper neergezet bij de abdij St. Pierre, de mooiste cp van het dorp. Het was een prachtige camperplaats zonder voorzieningen (lozen en watertappen kon bij de andere cp in het dorp). Alle bomen droegen bloesem en in de aangelegde sloten kwaakten de kikkers luid. ’s Middags hebben we de abdij bezocht. ’s Avonds stonden we met 4 andere camperaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 april 2015

Na een stille nacht met regen en kikkergekwaak werden we de volgende morgen gewekt door werklieden die de beschoeiing van de sloten kwamen vervangen. Vervolgens zijn we doorgereden naar St. Jean d’Angely (N45,9451 W0,5366) een leuk stadje met een aardige cp.

’s Middags hebben we door het oude stadje gewandeld. Op de cp waren ’s middags nog 2 a 3 plekken vrij, maar ’s avonds stonden er wel 30 op deze gratis cp. Hoewel we naast een skatebaan stonden was het de hele dag stil. Afgelegde afstand 83 km.

 

 

 

 

 

 

18 april 2015

’s Morgens kwam de bakker op de cp met lekkere croissants en lekker stokbrood. Na het ontbijt zijn we weer verder getrokken. Bij de Mac nog even internet gecheckt, waarna we zijn doorgereden naar Aubeterre sur Dronne (N 45,2693 E 0,17617). Wij installeren ons voor de ingang van de camping, waar het veroorloofd was te staan zolang de camping niet open was. We stonden naast een Franse camper direct langs de Dronne. Bij de naastliggende voetbalvelden waren eveneens plekken. Aan de overkant van de weg was een groot terrein dat in campercontact staat. Aubeterre is een prachtig oud stadje waar je een leuke wandelroute kan maken langs de bezienswaardigheden.  De kerkdeuren stonden open. Er was een huwelijksdienst bezig. Op de cp staan we naast de feestzaal. Het zal toch niet waar zijn, dat hier vanavond het feest zal worden gevierd. Gelukkig bleef het rustig. Wel kwamen er veel mensen op het terrein naast de camping hun hond uitlaten.  Afgelegde afstand 115km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 april 2015

Geen bruilofstfeest, wel harde wind en regen. Gisterenavond in de informatie van de plaatselijke VVV gelezen dat de ondergrondse kerk een van de twee resterende kerken in Frankrijk is. Daarom besloten we, nu zonder hond, nog een keer het stadje in te gaan om de kerk te bezoeken. We waren iets te vroeg, maar na een minuut of vijf kwam de beheerster uit de naastliggende woning en opende het kerkgebouw. Het was werkelijk een bijzonder gebouw. Na de bezichtiging zijn we naar de cp in Riberac gegaan. Hier in de buurt heeft een neef een woning die we wilden bezoeken. De cp lag eveneens aan de Dronne, ook weer voor een camping, maar door de regen van afgelopen nacht was het een modderig terrein. We hebben het stadje, dat niet veel voorstelde, bekeken. ’s Middags konden we weer buiten zitten.. Na het avondeten zijn we naar onze familie gereden en hebben daar overnacht. Afgelegde afstand 29km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 april 2015.

Rond 10 uur vertrokken we richting Bergerac. We wisten daar een leuk wijnadres in Razac de Saussignac. Onderweg hebben we nog het meer Le Grand Etang de La Jemaye bezocht. Op de heen- en terugweg kwamen we een kudde schapen tegen. Moet kunnen. Bij onze wijnboer hebben we wat mondvoorraad voor onderweg en thuis ingeslagen. Daarna zijn we doorgereden naar een FP in Monbazillac (N 44,78454 E0,48644). Een prachtige cp net buiten Monbazillac. Er zijn plaatsen met elektra, wifi en WC, alle drie tegen betaling. Het wijndomein wordt beheerd door een Belgische. ’s Avonds zijn we naar de wijnproeverij geweest. We zijn hier twee nachten gebleven. Ik heb een mooie fietstocht gemaakt door de nogal glooiende wijngebieden en we hebben lekker in de zon gezeten. Op deze FP komt de bakker, helaas op onregelmatige tijden. Afgelegde afstand 91 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 april 2015

We vertrokken ’s morgens richting Cahors. Omdat de eerste uitgezochte cp onbereikbaar was, vanwege de smalle straatjes en de tweede langs een doorgaande weg lag, zijn we doorgereden naar Trespoux Rassiels waartoe Lannac behoort. Op deze FP (N44.42454 E1.36900) konden we tussen de woning van de boer en de wijngaarden staan. 's Middags geproefd en wijn en saffraan (eigen teelt) gekocht. We mochten seringen plukken die volop bloeiden.Daarna een wandeling door de buurt gemaakt en natuurlijk weer in de zon gezeten. Afgelegde afstand 139 km.

 

 

 

 

 

 

 

23 april 2015

De volgende dag vertrokken naar Cahors om de stad te bekijken. Er zijn daar twee cp's. Wij hadden de kleinste met drie plaatsen en konden de laatste plaats bezetten. Vervolgens hebben we een wandeling door de oude stad gemaakt. Na de lunch zijn we nogmaals de stad in gegaan om de overige bezienswaardigheden te bekijken. Cahors is de moeite waard. Helaas hadden wij een dag met af en toe een buitje en een frisse wind. Rond een uur of drie zijn we verder gereden en uiteindelijk beland in St. Antonin Noble Val. Een gratis CP (N44,15222 O1,75139) met een water- en loosvoorziening. Antonin is echt een prachtig middeleeuws stadje met mooie gebouwen. Het weer was hier ook mooi zodat we uiteindelijk vier dagen hebben gestaan. Aardig fietsgebied langs de rivier of als je van klimmen houdt in de omgeving. Afgelegde afstand 75 km.

 

 

 

27 april 2015

Na een avond en nacht met regen, regen  en nog eens regen vertrokken we naar Albi.Het navigatiesysteem raakte door de regen kennelijk ook van de slag want in Albi werden we door allerlei nauwe straatjes naar de Cathedraal gestuurd, waar de cp (N43,92750 O2,14111) was. De cp was onderdeel van de parkeerplaats, niet ruim, geen voorzieningen, maar wel gratis en je stond in het hartje van Albi. Helaas troffen we het niet met het weer. Maar ja, je bent er dus toch maar de stad in. Ook Albi is een mooie stad, met o.a. het museum van Toulouse Lautrec naast de Cathedraal. Afgelegde afstand 58 km. 

 

 

 

 

28 april 2015

Vanuit een koud Albi vertrokken richting Beziers, want daar zou het weer mooier zijn. Na eerst wat regenbuien werd het weer gelukkig steeds beter. We vonden een mooie route naar Saint Chinian. De eerste FP gaf geen plek aan voor overnachtingen. Omdat het lunchtijd was hebben we de eigenaar niet gestoord en zijn verder getrokken. De volgende FP was te bereiken via een moeilijk bereidbare weg. We besloten te lunchen voor een Cave Cooperatieve. Vervolgens zijn we naar Cazedarnes doorgereden, naar ook een jonge wijnboer die domaine des Mathurins (N43.42111 O3.01890) leidt. Na de installatie volgde het proeven van werkelijk heerlijke St. Chinianwijnen. Natuurlijk hebben we wat gekocht. De twee proefflessen kregen we mee voor in de camper. 's Middags gewandeld door het piepkleine dorpje.  Gelukking konden we weer buiten in de zon zitten en hebben we veel blauw in de lucht gezien. Afgelegde afstand 136 km. 

 

 

29 april 2015

De volgende morgen gingen we op weg naar de 12 km verderop gelegen cp in Murviels les Beziers. Helaas was het gras erg hoog, er stonden veel bomen en was het toiletgebouw smerig. Kennelijk werd dat gebruikt door aan de overkant levende "gitanes". Vervolgens zijn we doorgetrokken naar camping Le Pepiniere in Agde. Dit was een mooie camping. 's Middags de was gedaan en gewandeld naar Agde haven. 's Avonds in een bistro boven het water gegeten. We besloten de volgende dag ook te blijven. Die middag heb ik een fietstocht gemaakt door de Coteaux de Languedoc.Afgelegde afstand 52 km.

 

 

 

 

 

1 mei 2015 

Vertrokken naar Sete. De cp was echter ver van het centrum. Door het stadje gereden richting Montpellier. In Villeneuve les Maguelone. Cp was duur voor een parkeerplaats. Doorgereden naar Montcalm (N43.57322 O0.30505) in de Camarque. We hadden hier al eerder gestaan. Dit keer waren er weinig muggen, maar wel een onvriendelijke Duitse buurman, die tegen zijn achterwiel plaste. Kennelijk zat zijn wc vol. Moet kunnen toch! Verder stonden er nog Franse camperaars. Asperges gekocht en wijn ingeslagen. We wisten dat men hier heerlijke gris (Vin de Sable) verkocht. Afgelegde afstand 100 km.

 

 

 

 

 

 

 

 2 mei 2015

Rond 9 uur vertrokken we richting Arles. Prachtig weer, dus muggen. Snel weg dus. Omdat het zaterdag was, was het in tegengestelde richting redelijk druk richting strand. Voor ons kwam de drukte pas bij Arles. Maar ja, veel Fransen maakten er begin mei een lang weekend van. In Arles hebben we de camper bij het Musee Arles Atlantique geparkeerd en zijn vandaar de binnenstad in gewandeld. Eerst hebben we een stuk van de markt bekeken en vervolgens het stadje zelf. Na terugkomst in de camper besloten we ergens tussen Arles en Vallabregues (onze volgende stop) te overnachten. Onderweg passeerden we bij toeval  Domaine Grand Mas de Lansac (N43.76219 O4.66129), een mooie FP bij oude kloosterschool van de Franciscaner orde. Afgelegde afstand 58 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 mei 2015

We werden voor zonsopgang gewekt door de meest vreemde soort vogelgeluiden. Het was werkelijk een buitengewoon concert van onze geverderde vrienden. We vertrokken dan ook vroeg naar Vallabregues, naar een camping die we al vele jaren bezoeken. Alles was weer als vanouds: weer, warmte en beheerder. We bleven hier een week en de omgeving leent zich voor vele fietstochten die ik heb dan ook heb gemaakt. Afgelegde afstand 13 km. 

 

 

 

 

 

 

10 mei 2015 

Na een week Vallabregues vertrokken we naar Bedoin aan de voet van de Ventoux. Dit is een heerlijke cp (N44.12472 O5.17167). De cp was redelijk vol, maar we vonden toch nog een plaatsje aan de zijkant. 's Middags nog even in Bedoin geweest. waar veel fietsers starten om de gevreesde berg te beklimmen. Afgelegde afstand 78 km.

De volgende dag is Arma naar de markt vertrokken en heb ik de racefiets gepakt. Ik wilde naar de Gorges de Nesque (als het gaat). Het ging dus niet. Achteraf bleek dat ik de verkeerde route had uitgezocht en moest vanuit Bedoin continue 4% stijgen van 300m tot aan de top op 892m richting Sault. 5 kwartier deed ik over deze klim van 17 km. Ik besloot toch maar terug te gaan naar de cp. 7 kwartier na mijn vertrek was ik weer terug, 35 km gereden.

 

 

12 mei 2015

Nadat ik 's morgens nog een fietstocht heb gemaakt van 45 km zijn we na de lunch vertrokken naar een FP in Grane (N44.75562 O4.386749) Domaine Distaise genaamd. Op deze FP stonden we op een prachtig grasveld voor de gebouwen. Achter de schuren was ook nog een terrein om te overnachten. In de winkel verkocht men produkten van collega boeren uit de omgeving. Van wijn tot kaas of vlees. Men kon hier van de maaltijd gebruik maken en brood voor de volgende morgen bestellen. Een prima plek om te overnachten. Afgelegde afstand 125 km.

 

 

 

 

 

 

13 mei 2015

Voor deze dag hadden we Givry uitgezocht om te overnachten. De cp lag naast een fietspad over een oud spoortraject. De cp was redelijk vol en de plekken waren  erg smal. We hebben het dorpje bekeken en zijn verder getrokken. UIteindelijk zijn we beland bij een FP, genaamd Caveau des Beaupoirs (N47.04815 O4.86189) in Chorey les Beaunes. Een mooie FP. Degustation was in het dorpje zelf onder de chambre d'hotes.Men verkocht hier heerlijke Bourgondische wijnen, maar ze waren wel aan de prijs. Afgelegde afstand 300 km.

 

 

 

 

 

 

 

14 mei 2015

Vandaag is het Hemelvaartdag en dus stil op de weg en in ieder geval geen vrachtverkeer. We wilden een grote afstand afleggen om zaterdag weer thuis te zijn. We vertrokken om 7.45 uur en het was inderdaad stil op de wegen. We tankten in Nuits St. Georges en later in Capellen in Luxemburg. We hebben grote stukken over de tolweg gereden om wat meer vorderingen te maken. Via Luik zijn we doorgereden naar Blegny-Mine (N50.68617 O5.72367) waar we bij de oude kolenmijn hebben overnacht. Een prima plek, maar er was wel een planten- en bloemenmarkt aan de gang. Het weer was wat minder in het noorden. Onderweg hadden we alweer lange en dikkere kleding aangetrokken. Hier was het echt fris en er viel zo nu en dan een spetter. Afgelegde afstand 557 km, eigenlijk best veel.

 

15 mei 2015

Via familie in Berkel-Enschot naar huis gereden. Vandaag afgelegde afstand 271 km.

Totaal afgelegde afstand 3886 km. Betaald staandgeld 175 euro. Betaalde tol 53,60 euro. 

 

 

CP Richebourg

 CP Campigny 

 CP Longues

 Batterie

 Boris langs Het Kanaal

 CP Mont St. Michel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de fiets naar Mont St. Michel

 CP Tintineac

 

 CP Campeneac

 CP Port Louis (aan de campingzijde)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorzicht vanuit de vestingmuur in Port Louis

Bij wijnboer in Port St. Peres

 Attractie in Nantes: een waterspuitende olifant

Krappe cp in l''Epinge

"Zeeweg" naar het vaste land

CP in Maillezais bij abdij

Abdij St. Pierre

Kunstwerk bij abdij

CP in St. Jean d'Angely

Foto's CP Aubeterre sur Dronne

Ondergrondse kerk in Aubeterre

CP in Riberac

Schaapskudde als tegenligger

FP in Montbazillac Chateau de Haut Pezaud

Chateau des Fontanelles bij Trespoux Rassiels

CP St. Antonin Noble Val

Tuin van museum Toulouse Lautrec

 Plek bij de wijnboer in Cazedarnes

Camping in Agde

 

Mooi terrein in Montcalm

Centrum van Arles

FP Domaine Grand Mas de Lansac

Cp in Bedoin

FP Domaine Distaise in Grane.

FP Caveau des Beaupoirs in Chorey les Beaunes

CP in Blegny Belgie.

Maak jouw eigen website met JouwWeb